Sínen a V4 expressz

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2015.03.31. 21:15
MimR_kiskep

A Visegrádi Csoport (V4) országainak és Ausztriának közlekedésért felelős miniszterei, miniszterhelyettesei egy különvonaton tartottak konferenciát, ahol egyöntetűen a szorosabb együttműködés mellett foglaltak állást. A különjárat Pozsonyból Zsolnára vitte a politikusokat, akik útközben az országaik közötti közlekedési kapcsolatok további javításának lehetőségeit tárgyalták. Útközben pedig a vonat ablakából vehették szemügyre a vasúti infrastruktúra-fejlesztések jelenlegi állapotát Szlovákiában. A felelős miniszterek az autópálya- és vasútépítés mellett a vízi utak korszerűsítéséről is tárgyaltak.

(fotó: Railpage.net)

A különvonatot a ZSSK vasúttársaság a legjobb kocsijaiból állította ki, két első osztályú kocsi közé egy étkezőkocsit és egy „tanzwagennek” is csúfolt, többfunkciós szalonkocsit is soroltak. Az eredeti tervekkel ellentétben a vonatot csak az egyik EU-s támogatásból vett korszerű Škoda-mozdony vontatta, a 381 002-es. A 001-es a sors iróniája miatt fekve maradt a pozsonyi fűtőházban.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek