Smartron egyenmozdonyok Bulgáriának és Romániának: hét már elkelt

iho/vasút   ·   2019.09.16. 09:00
smartron-400

A román E-P Rail máris négy, míg a bolgár PIMK három Smartron mozdonyt rendelt a Siemens Mobilitytől, sőt már ki is adták az első Smartron bulgáriai forgalomba helyezési engedélyét.

(fotók: Siemens)

– A 2018 tavaszán piacra dobott Smartron mozdonyból eddig több mint huszonötöt értékesítettünk. A nagy teljesítményű, megbízható, speciális szállítási funkcióra tervezett Smartron mozdony egyszerűsített, költséghatékony beszerzési folyamatot tesz lehetővé. Mostantól a bolgár és a román vasútüzemeltetők is profitálhatnak az új koncepció szerint gyártott mozdonyok kínálta előnyökből – nyilatkozta Sabrina Soussan, a Siemens Mobility vezérigazgatója.

A Bulgáriának és Romániának gyártott Smartron mozdonyt 25 kV-os váltakozó áramú tápellátó rendszerre tervezték, és PZB vonatbefolyásoló rendszerrel szerelték fel. A mozdonyt a sztenderd Capri-kék színben szállítják.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek