Spanyolországban is havazás nehezíti a közlekedést

MTI/iho   ·   2018.02.28. 13:44

Nyolcvannyolc úton kötelező a hólánc használata közölte a spanyol közúti közlekedési hatóság (DGT) szerdán. A hideghullám miatt, amely Európa nagy részén gondokat okoz, Katalóniában elővigyázatosságból már kedd délután korlátozták a hét és fél tonnánál nagyobb össztömegű járművek közlekedését. Szerdára pedig elrendelték az iskolabusz-szolgáltatás szüneteltetését, emiatt több ezer diák maradt otthon. Vicben és Lleidában elmaradtak az egyetemi előadások is. Három különböző városban található kampuszán törölte a tanórákat a baszkföldi egyetem is (Universidad del País Vasco), miután a régió lakosai intenzív havazásra ébredtek ezen a napon. Több északi tengerparton, San Sebastiánban, Santanderben, és a galíciai La Corunában is esett a hó.

Bilbaóban a reggeli órákban átmenetileg szüneteltették a repülőtér forgalmát, a környező repülőtereken pedig késésekkel, járattörlésekkel kell számolniuk az utazóknak. Lezárták a repülőteret a Kanári-szigetekhez tartozó Lanzarote szigetén az erős szél és esőzés miatt közölte az üzemeltetésért felelős AENA társaság, részletezve, hogy három, a szigetek között közlekedő repülőjáratnak vissza kellett térnie a kiindulási repülőtérre. A spanyol meteorológiai szolgálat (Amet) szerint a térségben a szél ereje elérheti akár az óránkénti százharminc kilométert is. Előrejelzésük szerint csütörtöktől szinte minden spanyolországi régióban hőmérséklet emelkedés várható. A dél-európai országban a rossz időjárási körülmények miatt bekövetkezett baleseteknek már három halálos áldozata volt.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.

Közút Haszonjármű

EKM: gyorsabbá válik a nagykategóriás jogosítványszerzés

iho/közút   ·   2024.06.19. 08:05

Újabb egyszerűsítéssel, ezúttal a nagykategóriás jogosítványszerzés gyorsításával segíti az Építési és Közlekedési Minisztérium a hazai szállítmányozási és fuvarozói ágazat fejlődését, a szektorban tapasztalt munkaerőhiány csökkentését. A jövőben a teherautók vezetésére jogosító C kategóriás jogosítvánnyal egyidőben megszerezhető az ahhoz kapcsolt nehézpótkocsiból álló járműszerelvényekre szóló CE kategóriás vezetői engedély.

Vasút Nagyvasút

Személyvonat siklott ki Lengyeltótiban

MÁV/iho   ·   2024.06.18. 10:20

A Desiro három tengellyel lépett ki a sínekről. A Kaposvár–Fonyód vonalon és a Helikon interrégióknál jelentős késéssekkel kell számolni. Az eseményhez a dombóvári segélyvonat vonult ki.