Stadler TramLinkek állhatnak forgalomba Genfben

iho/vasút   ·   2022.12.29. 18:00
stadler_tramlink_genf

A svájci gyártó harmincnyolc villamost szállít a genfi közlekedési vállalat TPG-nek.

Genf közlekedési vállalata, a Transports publics genevois (TPG) idén nyáron ítélte oda a Stadlernek a TramLink villamosok gyártásáról és szállításáról szóló megbízást, a szerződéskötésre pedig a napokban került sor. A kontraktus további 25 járműre vonatkozó opciót is tartalmaz. Az új villamosokat a TPG által tervezett útvonalhálózat bővítésére szánják. Az első járművek a tervek szerint 2025-ben állhatnak forgalomba a genfi villamoshálózaton. A Stadler és a TPG ezzel folytatja a több mint tíz éve tartó, hosszú távú partnerségét, ami alatt eddig összesen 41 Tango villamos szállítása valósult meg.

A 44 méter hosszú, 2,3 méter széles, kétirányú TramLink villamosok akár 250 utas szállítására is alkalmasak, és tökéletesen illeszkednek a TPG infrastruktúrájához. Minden TramLink beépített légkondicionáló rendszerrel rendelkezik, amely egy természetes hűtőközeggel, szén-dioxiddal működik. Ez hozzájárul a környezetbarát üzemeltetéshez, és illeszkedik a Genfi Kantoni Tanács által elfogadott klímatervhez. Emellett a villamosok alacsonypadlós kialakításúak, így végig akadálymentesítettek, még a forgóvázak feletti területek is rámpák vagy lépcsők nélkül közelíthetők meg. Az innovatív, átmenő tengelyes forgóvázaknak köszönhetően a TramLinkek csendesen és kényelmesen közlekednek. Az elkülönített álló- és ülőterek kellemes tágasságérzetet keltenek, a multifunkcionális zónák helyet kínálnak a kerekesszékeknek és a kerékpároknak, a nagyméretű ablakok pedig hozzájárulnak az utasok magas szintű kényelméhez. A TramLink formaterve kifejezetten a TPG számára tervezett orrkialakítást kapott.

Christian König, a Stadler értékesítésért és marketigért felelős igazgató-helyettese elmondta: örülnek, hogy a Transports publics genevois ismét a Stadlert választotta járműparkja bővítéséhez. Az impozáns TranLink villamosok hatékonyan működnek, továbbá fenntartható és kényelmes utazási élményt nyújtanak. A Stadler örömmel várja a partnerség sikeres folytatását.

Az új TramLinkek beszerzésével a TPG egyszerre újítja meg meglévő flottáját és alapozza meg a villamoshálózat jövőbeli vonalbővítéseit.

(Nyitóképünkön az új genfi Tramlinkek látványterve. Kép forrása: Stadler Rail)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek