Stadler – vitrinben a jövő

iho   ·   2013.09.19. 17:45
00

Odakint az észt szerelvény, belül az Aeroexpress új motorvonata fogadta a látogatót – ez utóbbi egyelőre csak makett formájában. Ahogy előző cikkünkben is megírtuk: huszonöt emeletes Stadler KISS motorvonat érkezik a jövőben (2015) Moszkvába. A tizenhat négyrészes és a kilenc hatrészes szerelvény a város központja és a domogyedovói repülőtér között szállítja majd az utasokat, az első 2015 végén, az utolsó 2016-ban áll forgalomba.

A képre kattintva fotógaléria nyílik<br>(forrás: Stadler Trains Hungary Kft.)

Az Aeroexpress vonatai Moszkva Paveleckij pályaudvaráról háromnegyed óra alatt érik el a domogyedovói repteret, a reggel hattól éjfélig félóránként közlekedő vonatokra 320 rubel (2200 forint) egy menetjegy. Az Aeroexpress Moszkván kívül Szocsiban, Vlagyivosztokban és Kazánban üzemeltet repülőtéri gyorsvasutakat. A moszkvai járaton jelenleg hét ED4MKM-AERO villamos motorvonat, és az RZSD-től bérelt további tizenegy ED4M szerelvény közlekedik.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek