Súlyos helikopterbaleset Berlinben

iho   ·   2013.03.21. 18:11

A szövetségi rendőri erők két gépe ütközött össze leszállás közben a berlini olimpiai stadionnál. Az AS332-es Super Puma és az EC155 Dauphin egy gyakorlaton repült, amelyen egy futballmérkőzésen lehetséges erőszakos események kezelését gyakorolták. A gépeken rendőrök voltak, akik a gyakorlat forgatókönyve szerint a földi erők támogatására érkeztek.

A szemtanúk azt mondják, és a videofelvételeken is annyi látszik, hogy a gépek nagyon rossz látási viszonyok között ütköztek, egyes beszámolók szerint az egyik forgószárnyas leszállás közben ráéereszkedett a már a földön lévő másikra illetve annak rotorjára. Hogy eredetileg is hóvihar volt a helyszínen, vagy a rotorok által kavart szél sodorta a havat zéró-látásig, azt egyelőre nem tudni pontosan.

A balesetnek egy halálos áldozata és számos sebesültje volt, a halálos áldozat az egyik gép pilótája, állítólag az alul lévő gépé. A baleset ügyében megindult a vizsgálat, a legnagyobb német rendőrszakszervezet azt kérdezi, miéárt kellett ilyen rossz időjárási körülmények között megtartani a gyakorlatot.

Kapcsolódó hírek