Sydney gondban: megbénult az irányítás

iho   ·   2017.09.25. 09:58
sydney_cim

A számítógépes hálózat hibája és a radarok leállása miatt a rendkívül forgalmas Sydney Kingsford Smith nemzetközi repülőtér forgalma egy időre teljesen leállt, majd a szokásos óránkénti gépmozgás helyett csak tizenöt történhetett. A hibát az ausztrál hírközlő szervek szerint az okozta, hogy egy szoftver kiesése miatt nem tudták a repülési terveket a rendszerbe feltölteni. Sok járatot töröltek, más gépek komoly késéssel indultak, a javítás mintegy három órán át tartott, a légiforgalom az ausztrál nagyvárosban ezekben az órákban áll helyre.

A hírügynökségek arra is emlékeztetnek, hogy a kontinens-ország légiforgalmi irányító szolgálata, az Airservices Australia komoly költségcsökkentési programot hajt végre, ennek során alkalmazottai közül hétszázat bocsát el vagy nyugdíjaz. A híradások szerint noha a szolgálat szerint a leépítések nem érintik a repülésbiztonság kérdését, elképzelhető, hogy a Sydneyben történt leállás is kapcsolatba hozható a folyamattal.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek