Szabadon cirkál a Bivaly

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2014.01.14. 19:00
CZ_LOKO_kiskep

Tovább színesedik a mozdonyflotta a magánvasutaknál. A Metrans konténervonatát Dunaszerdahelyről (Dunajská Streda) Pozsonyba (Bratislava) a CZ Loko csehországi járműgyártó és javítóműhely fejlesztette 753.6-os sorozatú Bivaly (Bizon) becenévre hallgató dízelmozdonya vontatta. Pozsonyból egy Traxx villamos mozdony vette át a stafétát, s vitte tovább a szállítmányt Csehországba. A Bivalyokat, azaz a 753.6-os mozdonyokat a CZ Loko az egykori 749-es, 750-es valamint 754-es sorozatú dízelmozdonyokból építi át. A Bivaly becenév helyénvaló, hiszen a gépek névleges teljesítménye 1 550 kilowatt.

A Railtrains.sk Lég (Lehnice) település közelében fotózta le a Bivalyt

A négytengelyes dízelmozdony 75 tonnát nyom (18,75 tonnás tengelyterheléssel), villamos erőátvitelű. Maximális sebessége 100 kilométer per óra, a normál nyomtávú (1435 milliméter) cseh, szlovák, lengyel és magyar pályákon való szolgálatra alkalmas. A mozdonyban CAT 3512C motor dübörög, amelynek köszönhetően 202 kilonewton maximális vonóereje van. A 753.6-os sorozatú mozdonyok a Metranson kívül a cseh SD-Kolejová doprava magánvasútnál is dolgoznak.

Ugyanaz a mozdony a Railpage.net képén Dunaszerdahely közelében

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek