Szabálytalan szállítások, razzia az M3-ason

iho/közút   ·   2012.11.08. 09:41

Az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalán, Borsókút pihenőben több hatóság által végrehajtott, úgynevezett teljes kitereléses, nagyszabású közúti gépjármű-ellenőrzésen vett részt a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a napokban.

A Heves.online összeállítása szerint az ellenőrök a közúti veszélyesanyag-szállítás (ADR) előírásainak betartását ellenőrizték Heves megyében nemcsak a fent említett pihenőhelyen, hanem azzal egy időben a 3. számú főútvonalon és az M3-as autópálya Miskolc felé vezető oldalán is. Az ellenőrzés során összesen 91 tehergépjárművet vizsgáltak át a szakemberek, ebből 20 szállított valamilyen veszélyes anyagot – adta hírül a megyei igazgatóság honlapján.

A járművek rakományának és fuvarokmányainak tételes átvizsgálása eredményeképpen három esetben találtak súlyos szabálytalanságot az ellenőrök, így mindhárom esetben iparbiztonsági hatósági eljárás indult. A súlyos szabálytalanságot jelentő anyagkiszóródás, a nem megfelelő csomagolóeszköz használata, valamint a rakomány nem megfelelő rögzítése miatt az érintett két szállítóegységet visszatartották a szabálytalanság megszüntetéséig. A rakomány átpakolását és rögzítését követően mindkét gépjármű folytathatta útját, a szabálytalan szállításban érdekelt cégek akár milliós bírságra is számíthatnak.

Kapcsolódó hírek