Száz Credo vidékre

iho   ·   2017.02.24. 16:15
00kicsi

A Volán Buszpark Kft. mint a regionális közlekedési központok flottakezelője, 2016 végén írt ki nyílt közbeszerzési eljárást, amelyen a Kravtex és a Budapest Lízing Zrt. nyert. A szerződést decemberben írták alá, és szinte azonnal meg is kezdték a szállítást. A századik autóbuszt február 24-én adták át ünnepélyesen.

(a képek forrása: Kravtex)

A hatvan, regionális Credo Innovell és a negyven, elővárosi kialakítású Credo Econell négy régióban (az Észak-magyarországi Közlekedési Központnál húsz, a Középkelet-magyarországi Közlekedési Központnál tíz, az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központnál negyven, valamint a Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központnál harminc autóbusz) áll forgalomba. Ezzel a hazai közforgalmú társaságoknál üzemelő Credók száma már az ezerháromszázat is meghaladja.

Mindkét típus Euro 6 besorolású motorral, robotizált sebességváltóval készült, korszerű utastájékoztató rendszerrel és hűtő-fűtő légkondicionálóval felszerelve. Az elővárosi Econell típus alacsony belépésű, akadálymentes közlekedést tesz lehetővé a mozgássérültek és a gyermekkocsival utazók számára. A Credo buszok 75-80 százalékos vételárarányos magyar értékhányada a legmagasabb a hazai gyártású buszok között, mintegy hetven gyár és beszállító vett részt megalkotásukban. A Kravtex-Kühne csoport 2016-ban újabb 5600 négyzetméterrel bővítette gyártócsarnokát, ezzel évi ötszáz autóbusz előállítására képesek. Ezzel párhuzamosan a győri összeszerelő üzemet is 800 négyzetméter új területtel bővítik – áll a gyár sajtóközleményében.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek