Száz új Credo állhat forgalomba

iho/közút   ·   2017.01.12. 18:45
400px_credo

Az októberben megjelent közbeszerzési értesítő szerint a járműbeszerzéseket intéző Volán Buszpark Kereskedelmi és Szolgálató Kft. hatvan normál padlómagasságú, valamint negyven alacsony belépésű, új, szóló jármű tíz évre szóló, zárt végű pénzügyi lízingjét tűzte ki célul.

A nyílt eljárású közbeszerzésre egyetlen pályázó, a győri székhelyű Kravtex Kereskedelmi Kft. nyújtott be ajánlatot, hétmilliárd tizennégymillió forint értékben. Habár a megállapodást még decemberben aláírták a felek, a hivatalos közlemény csak a napokban lett nyilvános. A járművek finanszírozása zárt végű pénzügyi lízing keretében zajlik majd, annuitásos törlesztési móddal. A futamidő a szerződéskötés minimum első, de legfeljebb hatodik hónapjától számított hetvenkét hónap, amely az értékelési szempontot jelentő, minimum harminc, és legfeljebb száznyolcvan napos szállítási határidőt követően kezdődik meg.

A Kravtex újabb száz Credót – hatvan Inovellt és negyven Econellt – oszthat szét az országban (fotó: Credo Bus & Coach)

A leszállítandó száz Credo autóbusz hatvan Inovellt és negyven Econellt jelent. Információink szerint húsz Econell a miskolci központú Észak-magyarországi Közlekedési Központé (ÉMKK) lesz, mindegyik jármű Borsod megyében áll forgalomba.

A Kravtex ősszel két térségbe is nagyobb mennyiségű buszflottát szállíthatott le: az ÉNYKK tizenkilenc alacsony belépésű Credo Econellhez, valamint negyvenkét normál padló magasságú Credo Inovellhez jutott, a dél-dunántúli DDKK járműparkja pedig negyven Credo Econell EN12-vel és tizenkét Inovell IC12 típusú szóló kocsival bővült.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek