Szeged is elesett a liftcsatában

Garai Szakács László   ·   2017.01.08. 16:15
szegedilift0

Hogy mennyire érzékenyek vagyunk az állomási liftekre, arra a legfrissebb példa Szeged. A Nagyállomáson a fölújítás óta rendben járt a lift, akármikor utaztam, vagy mentem ki rokon, barát, ismerős elé, működött. Emlékszem, kezdetben ufónak néztek, és többen is elborzadtak azon, hogy használom, volt olyan ismerősöm, aki nem mert beszállni, mert biztos volt benne, beragadunk, pont most romlik el. Hát nem. Ilyen sosem történt.

Viszont tavaly év végén mégis megtörtént a dráma.

Van ott valami papír az ajtón... (a szerző mobiltelefonnal készült képei)

A klasszikus mobilos egységnyi fotókért elnézést kérek, fényből oda nem sok jut, a mobilom csak erre képes, meg persze é is csak így tudok fotózni. mindenesetre a lényeget külön leírom:

MÁV: – A lift nem működik! A hiba elhárításáig megértésüket kérjük!

Öntudatos utas: – Akadálymentesítés MÁV-Start módra! Már egy hete nem működik. Nincs szerződésük a lift üzemeltetőjével? Köszönik a betegek, mozgássérültek az Önök hanyagságát! Szégyelljék magukat!!!

Nem tudom, a fotó, és a fölirat között mennyi idő telt el, de ha mondjuk csak tíz perc, akkor is elhiszem az egy hetes üzemszünetet. A pénztárosok nem akartak nyilatkozni, „nem mondhatunk semmit...” Az biztos, hogy lift nélkül a Pfaff-épületet megmászni egy nehezen mozgó embernek, vagy akár egy babakocsis kismamának nem éppen egyszerű. Gyönyörű, de amikor Pfaff Ferenc, a MÁV építészzsenije megtervezte, az esélyegyenlőség, hát hogy is mondjuk, hogy minél nagyobb képzavar legyen: gyerekcipőben járt.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek