Szegedi 2-es villamos: vége a kötbérpernek

iho   ·   2014.02.27. 16:16

A bíróság jogszabálysértést nem állapított meg, azaz a jogerős ítéletet kell figyelembe venni. A kivitelező cégtársulást vezető cseh OHLZS a.s.-nek 416 millió forint kötbért és kamatait kell kifizetnie az önkormányzatnak. A cég abban állapodott meg a várossal, hogy 12 havi 48,5 millió forintos részletben törleszti az összesen 582 millió forintot.

Az első részlet kedden lett volna esedékes. Solymos László alpolgármestertől megtudtuk: pénz helyett levél érkezett, melyben az OHLZS a.s. azt írta, hogy a Kúria döntéséig nem fizet, de ha nem ad neki igazat a bíróság, azonnal teljesít. Mivel a felülvizsgálati kérelmüket elutasították, a városvezetés felszólította őket a fizetésre. Azt is hozzátéve, hogy ha a cég még egyszer késik, akkor érvénytelennek tekintik a részletfizetési megállapodást és azonnal ki kell fizetni a teljes összeget – olvasható a delmagyar.hu-n.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek