Szegedi kölcsönbringa: indulás napokon belül

iho   ·   2013.10.31. 08:25

Teszteljük a konzoljainkat, amelyek már kint vannak, illetve a kerékpárokat, a GPS-rendszert és a fizetési megoldásokat. A tesztidőszaknak már a végén vagyunk, azt gondolom, napok kérdése, hogy kész legyünk – mondta Szabó László, a Citybike Szeged projektmenedzsere a delmagyar.hu portálnak a városi kölcsönbicikli-rendszer indulásáról.

Jelenleg két konzoljuk látható, az egyik az Árpád téren, a nagyáruháznál, a másik a Makkosházi körúti gyorsétterem parkolójában. Összesen 12 helyen lehet majd felvenni és lerakni a sárga színű Neuzer kerékpárokat, amelyekből száz készült a projektben.

Szabó László elmondta, valószínűleg ezen a héten elérhetővé válik a netbankrendszerük az interneten. Bankkártya szükséges a kölcsönzéshez, meg kell adni az azonosító adatokat, a Citybike netbankpartnere leellenőrzi az ügyfelet, akit ezután rögzítenek a rendszerben, és kap egy négy számjegyű PIN kódot. Ezzel az egyedi azonosítóval lehet bringát felvenni, mobiltelefonos bejelentkezést követően.

A kölcsönbiciklik télen-nyáron használhatók majd reggel 6 és este 9 óra között. Óránként 200 forintot, a negyedik óra megkezdése után 1800 forintos napidíjat számolnak fel.

A szegedi kölcsönbicikli már nem egyedülálló Magyarországon: Esztergomban nemrég valósítottak meg hasonlót. A napfény városában is magáncégé a projekt, amely 63 millió forintból valósul meg, ebből több mint 45 millió az uniós támogatás.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek