Széll Kálmán tér felújítása: aláírható

MTI/iho   ·   2014.11.23. 14:35

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) MTI-hez eljuttatott közleménye szerint még januárban írták ki a nyílt közbeszerzési eljárást, amelyen a legalacsonyabb összegű érvényes ajánlatot adó KÉSZ Építő és Szerelő Zrt., valamint a WIS Holding Zrt. alkotta konzorciumot nyilvánították nyertesnek. Az eredményt azonban a másik két érvényes ajánlatot beadó cég is megtámadta: a Hídépítő Zrt. a kizárás jogosságát és a nyertes alkalmasságát vitatta, a Swietelsky Magyarország Kft. – Strabag Általános Építő Kft. pedig a nyertes pályázat érvényességét és a BKK eljárását is kifogásolta.

A Közbeszerzési Döntőbizottság határozatában megállapította, hogy a BKK mindenben jogszerűen járt el, a másik két keresetet elutasította.

A központ jelezte: a jogorvoslati eljárás miatt fél évet csúszott a projekt, így az idei munkakezdés után csak 2016-ra fejeződhetnek be a munkálatok.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek