Szembemenesztés Olaszországban: legalább húszan meghaltak

iho/biztos út   ·   2016.07.12. 13:39
olasz_szembe0

16:14 A legfrissebb jelentések szerint legalább húszan vesztették életüket a balesetben.

 

Korábban írtuk:

A borzalmas baleset fentről. A képre kattintva galéria nyílik (fotó: metro)

Összeütközött két személyszállító vonat Olaszország déli részén, Bari közelében kedden, legkevesebb tíz ember meghalt, többtucatnyian megsérültek – közölték az olasz hatóságok. A két vonat az Andria és Corato közötti vonalon ütközött össze frontálisan nem sokkal dél előtt. Mindkettő ugyanazon a pályán, de egymással szemben haladt.

Helyszíni beszámolók szerint több ember rekedt a kocsikban, a mentők próbálnak hozzájuk férni. A sérültek pontos számáról egyelőre nincsenek információk.

Az index úgy tudja, száztizennyolc rendőr és tűzoltó van a helyszínen, a mentőcsapatok folyamatosan húzzák ki az embereket a roncsokból - félő ugyanakkor, hogy az áldozatok száma tovább növekszik. A sérültek között van egy kisgyerek is, akit kimentettek, és mentőhelikopterrel vittek kórházba. A négykocsis szerelvények hatalmas erővel csapódtak egymásba.

A rendkívül nagy forgalmú vasútvonalat, amelyen naponta kétszáz személyvonat is közlekedik (és ezért folyamatban van kétvágányúvá bővítése), az 1936-ban alapított, Ferrotramviaria nevű tömegközlekedési cég üzemelteti. A képek alapján egy Alstom Coradia (ELT 200) és egy Stadler Flirt (ETR 341) motorvonat ütközött össze.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek