Személykocsikat vennének a szlovákok

iho/vasút   ·   2017.02.16. 18:45
400px_zsskvonat

A ZSSK által a napokban nyilvánosságra hozott tender alapvetően öt másodosztályú, százhatvan kilométer per órával használható kocsira vonatkozik. A beszerzés opcionálisan tartalmaz további tíz, százhatvanas sebességű, termes kocsit, tíz első-másodosztályú, valamint poggyász-kerékpárszállító szakaszokra osztott, szintén százhatvanas járművet, öt első osztályú, ugyancsak százhatvanas kocsit, valamint öt első osztályú, de már kétszázas tempóra alkalmas, nyomásálló belső térrel rendelkező járművet. A 26,4 méter hosszú, légkondicionált kocsikra szóló beszerzés teljes értéke 69,5 millió euró. Az ajánlatokat február 28-áig várja a szlovák nemzeti vasúttársaság – jelenti az International Railway Journal.

A ZSSK alaprendelésként öt, opcionálisan pedig további harminc, legalább százhatvanas sebességre alkalmas, távolsági kocsi vásárlására írt ki közbeszerzést

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek