Szép kalap

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2013.12.07. 14:00
kiskep_kalap

Ha jól emlékszem, épp a Hradzsinról lefelé koptattam a cipő talpát, s mire leértem a Malostranská villamosmegállóhoz, arra lettem figyelmes, hogy többen elhagyják a megállót, feladják a várakozást. Mivel még akkor nem tudtam, hogy valami rendkívüli esemény miatt fennakadtak a villamosok a dombon (a Malostranská megálló a vár alatti Kisoldalon található), én mégis beálltam a megállóba. Aztán csak feltűnt... Hiába vártam a fentről lekacskaringózó 22-est, csak nem akart befutni. Fölfelé jártak villamosok, de lefelé nem. A jó időnek (is) köszönhetően volt kedvem, s időm végigpásztázni a környéket.

Csak nem fordul... be az a villamos<br>(fotók: a szerző)

A Malostranská megálló egy elég fontos kereszteződésben helyezkedik el, szép kilátással jobbra-balra. Szemben a Klárov füves területével, ami lényegében egy aranyos kis tér. A Malostranská megálló igen fontos közlekedési csomópont is, hiszen itt összesen öt villamosvonal keresztezi egymást, egy A vonali metrómegállóval fűszerezve. Manapság az 5, 12, 18, 20 és 22 számú villamosok közlekednek erre, ami azt jelenti, hogy a megállónak kapcsolata van a várnegyeddel (22). Holešovice városrésszel, valamint a Moldva bal partjával a 12-es villamos köti össze, a folyó jobb partjára a 18-as villamos közlekedik. Az 5-ös és 20-as villamosok pedig az északi városrészből futnak le a Malostranskára, ahonnan aztán az 5-ös a tizedik kerületbe visz, a 20-as pedig az ötödik kerületi Barrandov lakótelepre. Mindez egy kalap alatt a Malostranská megállóból.

És kivártam. Megjött a 22-es

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek