Szeptembertől harmadosztály is lesz a Thalys-vonatokon

MTI/iho   ·   2017.06.08. 12:43

A La Libre Belgique belga napilap csütörtökön közölte: a nemzetközi vasúttársaság arra számít, hogy az olcsóbb jegyek által a tavaly regisztrált éves átlag szerinti 6,7 millió helyett 2018 folyamán az utasok száma meghaladhatja a hétmilliót is. A jegyek a jelenlegi, átlagosan nyolcvan-százötven euróhoz képest legfeljebb negyven euróba kerülnek majd (egy euró körülbelül háromszáztíz forint). A jegyeket szeptembertől kezdik árusítani és decembertől lehet igénybe venni a rendelkezésre álló harmadosztályú helyeket.

A francia, belga és német tulajdonban lévő Thalys vasúttársaság szerelvényei 1996 óta közlekednek Párizs, Köln, Amszterdam és Brüsszel viszonylatában. A társaság a gyorsvonat mellett 2016 óta egy "fapados", Izy nevű járatot is üzemeltet, amely a gyorsvonat 1 óra 20 perces menetidejéhez képest, több megálló beiktatásával 2 óra 20 perc alatt teszi meg a Brüsszel-Párizs távot. Az Izy jegyárai tizenkilenc euró körül mozognak. Az ennél olcsóbb jegyek birtokosainak nem biztosított az ülőhely.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek