Szerdán ismét utcára vonulnak a BKV dolgozói

iho/vasút   ·   2012.02.21. 16:00
00uj

Újabb közös demonstrációt tartanak szerdán délután a BKV szakszervezeti szövetségei Budapesten. Nemes Gábor, a Közlekedési Érdekvédelmi Körök Szövetségének (KEKSZ) alelnöke lapunknak elmondta: először a főpolgármesteri hivatal Városház utcai épületéhez vonulnak, ahol a tervek szerint Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési központ (BKK) vezérigazgatója veszi át petíciójukat, majd átmennek a Parlamenthez, ahol szintén petíciót adnak át.

Követeléseikről Nemes Gábor azt közölte: az előző tüntetést február 7-én az Akácfa utcában, a BKV székháza előtt tartották, akkor elsősorban a cégvezetés figyelmét kívánták felhívni a közlekedési vállalat anyagi helyzetére és a kollektív szerződés felbontása miatt a munkavállalók bérének csökkenésére. Erre épül a szerdai demonstráció, amikor a városvezetésnek és a kormányzatnak kívánják jelezni a BKV finanszírozásával, illetve a munkavállalók csökkenő juttatásaival kapcsolatos gondokat. Nemes Gábor a petíció részleteiről nem beszélt, mert annak szövegét még nem véglegesítették.

Milyen típus és mikor válhatja fel az Ikarus 280-asokat?<br>(fotó: Kemsei Zoltán)

A tüntetők három helyen gyülekeznek majd, a Keleti és a Nyugati pályaudvarnál, valamint a Boráros téren. Mindhárom helyről délután kettőkor indulnak el a résztvevők. A Blaha Lujza téren találkoznak, majd délután háromkor együtt vonulnak a Rákóczi út–Astoria–Kossuth Lajos utca–Városház utca útvonalon a főpolgármesteri hivatalhoz. Innen négykor a Városház utca–Szervita tér–Bécsi utca–Erzsébet tér–Október 6. utca–Szabadság tér–Nádor utca–Kossuth Lajos tér útvonalon mennek a Parlamenthez.

A tervek szerint a 15-ös autóbuszok délután fél négy és fél öt között a Lehel tér felé módosított útvonalon közlekednek: nem érintik a Kálvin tér, a Ferenciek tere, a Szervita tér, az Erzsébet tér, a Hercegprímás utca és a Hold utca megállókat. Terelt útvonalukon megállnak a 9-es buszok Kálvin téri, Astoriánál lévő és Deák Ferenc téri, majd a 109-es buszok Arany János utcai megállójában.

Ha a résztvevők száma indokolja, a 2-es villamosok rövidített útvonalon, csak a Vágóhíd  és Kossuth tér között közlekednek majd.

Kapcsolódó hírek