Szerdától pótlóbuszok járnak Székesfehérvár és Balatonfüred között

iho/vasút   ·   2020.01.11. 12:28
33

A munkálatok a Szabadbattyán és Balatonfüred közötti vonalat érintik, és a pótlóbuszok használata mellett január 15. és április 30. között menetrend-módosítással is járnak majd a Budapest–Székesfehérvár–Tapolca vonalon. A Székesfehérvár és Balatonfüred között közlekedő pótlóbuszokkal minden érintett település elérhető. Balatonfüred és Tapolca között nem közlekednek a gyorsvonatok a vágányzár ideje alatt, egyes személyvonatok menetrendje pedig kisebb mértékben módosul.

A nyári turisztikai szezon idejére felfüggesztik a jelentősebb építést, hogy a vasúti eljutás biztosítható legyen az északi partra is. A beruházás befejezéséig, várhatóan 2021 nyaráig további menetrend-módosításokra számíthatnak az utasok.

(térkép: MÁV-Start)

A NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában megvalósuló Szabadbattyán–Tapolca–Keszthely villamos üzem kiépítésének első ütemében átépül Polgárdi, Balatonkenese, Balatonfűzfő és Alsóörs állomás, ahol 55 centiméter magas, akadálymentes peronokat építenek, korszerű térvilágítást és hangos utastájékoztató berendezéseket telepítenek.

A villamosításhoz kapcsolódóan szabályozási munkák elvégzésére is sor kerül mintegy 46 kilométer hosszon, valamint 5,4 kilométer hosszban átépül a meglévő vágány az alépítmény megerősítésével együtt. A projekt keretén belül bővítik a szabadbattyáni transzformátor alállomást.

A január közepétől kezdődő vágányzárat a balatonakarattyai nyíltvonali szakaszon fekvő csittényhegyi alagút átépítése indokolja. A vonalszakasz korszerűsítésének eredményeként megvalósul a gyors és környezetbarát villamosított vasúti kapcsolat az észak-balatoni kiemelt turisztikai térség települései, valamint a főváros között.

A módosításokról, és a pótlóbuszok menetrendjéről részletesebb információ a MÁV honlapján olvasható.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek