Összeállították Budapest első CAF-villamosát!

iho/vasút   ·   2015.03.11. 07:25
00kicsi

A március 10-én este érkezett két villamosfelet másnap, 11-én délelőtt engedték óvatosan a Fehér úti főműhely (VJSZ) síneire, majd megkezdődött az óvatos összeillesztés. Majdnem két évvel ezelőtt Debrecenben szemtanúi lehettünk hasonló attrakciónak, a művelet Budapesten is zökkenőmentesen ment végbe.

Korábban írtuk:

Összeszerelik, és elkezdődhetnek a fék- és futáspróbák. A 2201-es a rövidebb, harmincnégy méteres verzió, ebből még huszonnégy érkezik. A BKK tervei, reményei szerint még ősszel elindulhat a felújított 3-as vonalán.

A végig alacsonypadlós járműben nincsenek a Combinóknál megszokott (de igazán meg nem szeretett) utastéri dobogók, minden ülőhely kényelmesen használható. A pályaszám a 2006-ban megkezdett rendszerhez illeszkedik, a 2000-es sorozat a Combino, a 2100-as a hosszú, a 2200-as a rövid CAF lesz. Ismét szakítani látszanak azonban a BSZKRT-hagyománnyal, amely szerint a négyjegyű pályaszámok nullával kezdődnek.

Így lépett be Magyarországra, és érkezett meg Budapestre a Fehér útra. A képre kattintva galéria nyílik (fotók: BKK Facebook-oldala)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek