Komfortosabb szlovák vasútállomások

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2013.12.13. 09:30

Új minőségi szabványokat vezetnek be a szlovák vasúton az újévtől – írja az Új Szó. A közlekedési minisztériummal karöltve a ZSSK szlovák vasúttársaság egy átfogó koncepciót dolgozott ki annak érdekében, hogy tisztábbak, szebbek és kulturáltabbak legyenek északi szomszédunk nagyobb vasútállomásai. Egyre több panasz érkezik ugyanis az utasoktól, hogy a vasútállomások állapota tarthatatlan, sok helyen nincs működő toalett sem, s mindez olyan állomásokon, ahol több ezer ember fordul meg naponta.

A perbenyiki állomás nem került be az első hullámba, pedig ráférne a felújítás<br>(fotó: a szerző)

A vasúttársaság egyelőre ötvenhét, köztük számos magyarlakta területen található nagyobb állomást jelölt ki, ezek kerülnek első körben felújításra, többek között a galántai, a komáromi, az érsekújvári, a párkányi, a dunaszerdahelyi, a füleki, a losonci,a  rozsnyói és a tiszacsernyői vasútállomást. A kijelölt állomásokon működőképes illemhelyeknek kell lenniük meleg vízzel, a peronokat legalább harminc perccel a vonat érkezése előtt ki kell  világítani, ezek A, B és C szektorra lesznek majd felosztva a jobb tájékozódás érdekében.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek