SZKT: sztrájkbizottság alakult

iho   ·   2014.03.12. 07:30
Az érdekképviselet közleményében kifejtette: az érdemi tárgyalások kikényszerítése érdekében döntöttek így – írja a delmagyar.hu. Azt tapasztalták ugyanis, hogy a menedzsment sem a 2013-as bértárgyalásokat nem zárta le, sem pedig a 2014-es megállapodás érdekében nem tesz lépéseket, holott azt a törvény előírja. Úgy látják, a munkáltató időhúzásra játszik.

Szabó István, a BTDSZ elnöke elmondta: azt is kérték a munkáltatótól, hogy a szegedi közgyűlésben részt vevő pártok képviselőit hívja meg az egyeztetésre, de ebből sem lett semmi. Öt hónapja és január végén írtak a társaság felügyelőbizottsági elnökének, Gyimesi Lászlónak is, hogy vizsgálja ki az SZKT-vezetés jogellenes intézkedéseit. Egyik levelüket a fideszes önkormányzati képviselő elutasította, a másikra nem válaszolt.

Kerestük az SZKT igazgatóját, akit betegszabadsága miatt helyettese képviselt a megbeszélésen. Nemes László elmondta: tájékoztatta az érdekképviseletet arról, hogy nincs a cégnek az idei évre jóváhagyott üzleti terve, és a városi költségvetés nem sok jóval kecsegtet. Hét napjuk van a tárgyalások megkezdésére. A napokban előkészítik a javaslatukat, kitűzik az egyeztetés időpontját, és erről a tulajdonos önkormányzatot is tájékoztatják.

Gyimesi László kérdésünkre elmondta: az első szakszervezeti levélre annyit válaszoltak, hogy kivizsgálásra nem kaptak felkérést. Miután januárban megérkezett a felkérés, elrendelte a vizsgálatot, amely már lezárult, és ha a jegyzőkönyv elkészült, tájékoztatják a szakszervezetet.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.