Szőregi aláírásgyűjtés a régi buszmenetrendért

iho/közút   ·   2012.04.23. 08:37

Aláírást gyűjtenek a szőregiek, mert szerintük elfogadhatatlanul megnehezült a közlekedésük. Szombat délutántól hétfő hajnalig ugyanis nem tudnak közvetlen busszal a Mars térre utazni – írja a délmagyar.hu.

Április 10-e óta, amióta a 60-as és 60Y-os busz menetrendjét megváltoztatták, elfogadhatatlanul megnehezült az itteniek közlekedése – mondják a helyiek képviselői: a két busz szombat délután 1 órától egész hétvégén az újszegedi gyermekklinikáig közlekedik, ott trolira kell szállnia annak, aki tovább szeretne utazni. A szőregiek azt mindenképp el szeretnék érni, hogy a buszok a régi útvonalon, végig közlekedjenek a városközpontig. Valamint, hogy több alacsonypadlós járat jöjjön Szőregre. Az aláírásokat 6 helyszínen is gyűjtik, a szervezők több százra saccolják az aláírók számát.

Kalmár Ferenc, a Fidesz–KDNP városüzemeltetési tanácsnoka szerint több száz millió forint hiányzik a szegedi tömegközlekedés kasszájából. Nem csupán a szőregiek, mások is folyamatosan keresik a döntéshozókat panaszaikkal és kifogásaikkal, de a pénzhiánnyal nem tudnak mit kezdeni. A képviselő hozzátette: megvizsgálják a szőregiek ügyét, megpróbálnak mindent megtenni az érdekükben. Kalmár hangsúlyozta: az alpolgármesterrel, az SZKT és a Tisza Volán illetékeseivel folyamatosan egyeztetnek, de – mint mondta – nem jókedvükből született döntés a buszok sorsáról.

Kapcsolódó hírek