Sztrájkolt az Utasellátó – délig

iho   ·   2017.08.29. 10:39

Délig valamennyi nemzetközi vonat a tervezett kocsiszámmal indult, az étkező, háló vagy fekvőhelyes kocsi-szolgáltatást a MÁV-Start mindegyiknél biztosította, az Utasellátó Központ munkatársai felvették a munkát – közölte a MÁV.

 

Korábban írtuk:

A VDSZSZ (Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete) a küszöbön álló létszámcsökkentés miatt nyúlt a munkabeszüntetés eszközéhez, a MÁV-Start elképzelései szerint ugyanis az eddigi 117 fős állomány helyett mindössze negyven emberre lenne szükség a háló- és étkezőkocsik üzemeltetéséhez. A szakszervezet véleménye szerint elhibázott gazdasági folymat okozta ezt az intézkedést: elsorvasztás helyett 2016-ban (a személyszállító társaság közlése alapján először, ám az okot nem nevezték meg) veszteséggel zárta az évet az Utasellátó.

A sztrájk miatt a 2017. augusztus 29-én reggel nyolc és este tizenegy óra között közlekedő, étkező- és hálókocsit továbbító szerelvényen szünetelnek a szolgáltatások, azaz a Varsovia, Nesebar, Avala, Corona, Adria, Lehár, Metropol, Kálmán Imre nemzetközi gyorsvonatokból ezeket a kocsikat – amennyiben nem tudják a kívánt szolgáltatást nyújtani – kisorozzák. A MÁV-Start az utazás lemondása esetén az érvényes nemzetközi menet- és helyjegyek árát visszatéríti.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek