Tableteket a vezéreknek!

iho   ·   2015.12.22. 18:45
00kicsi

Az új fedélzeti eszközöket magában foglaló fejlesztés, amely az EU Kohéziós Alap társfinanszírozásával, mintegy 1,3 milliárd forintból valósul meg, egyetlen felületen szolgáltatják a vonatok közlekedéséhez szükséges összes információt, azaz folyamatosan frissülve szükségtelenné teszik az eddigi, nagy mennyiségű, papíralapú információt a vezérállásokon.

Ilyenek lesznek az új fedélzeti tabletek (forrás: MÁV Zrt.)

Az alkalmazásokat folyamatosan vezeti be a MÁV-Start, az utasok számára is elérhető Vonatinfó szolgáltatás csak az üzemelés alapját jelenti. A mozdonyvezetők a tájékoztatásokon kívül elektronikusan tarthatják a vezénylettel a kapcsolatot, a későbbiekben a papíralapú menetigazolvány, az eseménylap és az üzemi napló kiváltására is alkalmas lehet az új eszköz. A tableteket összekötik a mozdonyfedélzeti berendezésekkel is, így lehetővé válik a szolgálati menetrend és a lassújel-információk folyamatos megtekintése is.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek