Takarékos és környezetbarát

iho   ·   2014.04.24. 16:03

A svéd gyártó új motorcsaládjával sorra dönti az üzemanyagtakarékossági rekordokat is a különböző teszteken. Tavaly év végén például egy Scania Streamline G410 típusú, negyventonnás félpótkocsis szerelvény egy francia és egy német teszten is kitűnöen teljesített, alig több mint 24 literes átlagfogyasztással. Joel Granath, a Scania tehergépkocsigyártásért felelős igazgatója elmondta: aki az ő Euro 6-os motorukkal felszerelt járművet választja, biztosra mehet, az üzemeltetési adatok egyértelműen a gyártót igazolják.

A 410 lóerős Scania Streamline Euro 6 jármű negyventonnás szerelvényként a képen látható 900 literes üzemanyagtartállyal a német teszteredmények szerint elméletben 3700 kilométert is megtehet egy tankolással<br>(forrás: Scania)

A Scania jelenleg tizenegy dízel, két gázüzemű és öt biodízel-hajtású Euro 6-os motort gyárt, a három éve bemutatott első generációs motorok most értek fejlesztésük csúcsára, bármilyen felhasználási területre megfelelőt tudnak kínálni.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.

Közút Haszonjármű

EKM: gyorsabbá válik a nagykategóriás jogosítványszerzés

iho/közút   ·   2024.06.19. 08:05

Újabb egyszerűsítéssel, ezúttal a nagykategóriás jogosítványszerzés gyorsításával segíti az Építési és Közlekedési Minisztérium a hazai szállítmányozási és fuvarozói ágazat fejlődését, a szektorban tapasztalt munkaerőhiány csökkentését. A jövőben a teherautók vezetésére jogosító C kategóriás jogosítvánnyal egyidőben megszerezhető az ahhoz kapcsolt nehézpótkocsiból álló járműszerelvényekre szóló CE kategóriás vezetői engedély.