Tarlós: hátráltatják a 3-as metró fölújítását

MTI/iho   ·   2016.10.10. 09:14

Tarlós István hétfő reggel, a TV2 Mokka című műsorában volt vendég ott mondta a föntieket is, illetve hozzátette, „ezek a valakik nem a fővárosi önkormányzatnál vannak. Feltételezésem szerint nincs elegendő magyar busz, és ezért van ez az egész időhúzás. Ez már nemcsak a város, hanem a kormány ellen is van”. Tarlós rámutatott: amíg nincs megfelelő számú csuklósbusz, addig nem lehet megállítani a metrót, és nem lehet elkezdeni a felújítást.

– Most nem lehet tudni, hogy ez a folyamat meddig húzódik – mondta a főpolgármester, megjegyezve, értelmetlennek, alaptalannak látszik a buszszolgáltatás tenderével kapcsolatban benyújtott felülvizsgálati kérelem. Úgy fogalmazott, „ha netán újra ki kell írni egy tendert, és most addig kell várni, míg valaki nem képes magyar buszokat produkálni, akkor nagy baj lesz”. Majd megjegyezte, „ha valakik sikerrel hátráltatják a folyamatokat”, akkor a felújítás befejezése átcsúszhat 2020-ra. Közölte, járt Orbán Viktor miniszterelnöknél, aki már egyszer beavatkozott az ügy egy folyamatába, és akkor az felgyorsult.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek