Társadalmi egyeztetés indul a 42-es villamos meghosszabbításáról

BKK/iho   ·   2024.06.26. 14:00
42-es villamos

Vizsgálja a Budapesti Közlekedési Központ a 42-es villamos vonalbővítési lehetőségeit. A fejlesztés legfőbb célja, hogy a Havanna-lakótelepen át Gloriett-telepre is el lehessen jutni kötöttpályás járatokkal.

Budapest legrövidebb villamosa a 42-es, ugyanakkor jelentős potenciál rejtőzik a fejlesztésében, hiszen olyan fontos, környékbeli intézmények gyors és kényelmes megközelítésére nyílhat lehetőség, mint a Bozsik Aréna, a Kispesti temető, a Kondor Béla és a Csontváry Kosztka Tivadar Általános Iskola, a Bókay-kert, valamint a leendő végállomás közelében található szupermarketek. A BKK vizsgálja a villamosfejlesztésben rejlő lehetőségeket, elemzi az ezzel járó kockázatokat. A fejlesztés legfőbb célja, hogy a Havanna-lakótelepen át egészen a Gloriett-telepre, a főváros egyik legkiterjedtebb lakótelep-együttesére is el lehessen jutni környezetbarát, modern kötöttpályás járatokkal, közvetlen összeköttetést teremtve egyúttal a lakótelep és az M3-as metró között is. Ehhez a BKK tervei szerint három kilométerrel hosszabbítanák meg a 42-es villamos vonalát. A villamosvonal meghosszabbításával párhuzamosan faltól-falig megújulhatnak a kapcsolódó közterületek, biztonságosabbá és komfortosabbá válhat a kerékpáros és a gyalogos közlekedés.

A projekt részleteiről ezen az oldalon lehet tájékozódni.

A BKK a vonalbővítéssel összhangban társadalmi egyeztetést szorgalmaz, többek között kérdőív kitöltésével. Az észrevételeket július 31-éig várják. Amennyiben valaki az online felület használata helyett a kérdőívet nyomtatva kívánja kitölteni, úgy a dokumentum letölthető ezen a linken, és eljuttatható hagyományos levélben személyesen a BKK bármelyik ügyfélközpontjába, vagy postán – 42-es villamos kérdőív jeligével – a 1075 Budapest, Rumbach Sebestyén utca 19–21. címre. A kérdőív megtalálható a Kőbánya-Kispest BKK ügyfélközpontban is, ahol a kitöltést követően le is adható.

Személyesen is részt vehet a BKK Agóra utcafórumok egyikén, ahol mindenki elmondhatja a véleményét:

  • július 4. (csütörtök) 16:00–18:00: Havanna lakótelep (Barta Lajos utca és Kondor Béla sétány kereszteződésében a posta előtt),
  • július 8. (hétfő) 16:00–18:00: Havanna lakótelep (Barta Lajos utca és Kondor Béla sétány kereszteződésében a posta előtt),
  • július 11. (csütörtök) 16:00–18:00: Határ út M (a 42-es villamos és a 142E autóbusz végállomása felé eső terület).

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek