Tartálykocsi füstöl Városlőd-Kislőd vasútállomáson

MTI   ·   2011.07.15. 11:21

Füstölgő és gőzölgő vasúti tartálykocsihoz riasztották a katasztrófavédelem és a tűzoltóság szakembereit péntek délelőtt Városlőd-Kislőd vasútállomásra, közölte a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese.

Antal Tibor elmondta: az eddigi információik szerint a tartálykocsi bitumenszármazékot tartalmaz, a tartály „erőteljes kipárolgásából” adódó füstöt a mozdonyvezető észlelte. Az ügyeletes tájékoztatása szerint a szakemberek jelenleg a veszélyes anyagok esetén szokásos felderítést és a környezeti veszély felmérését végzik.

Peiper Károly, a Mávinform sajtóügyeletese elmondta: a Rail Cargo Hungária szerelvénye a százhalombattai Dunai finomító állomásról Zalaegerszegre tartott, amikor észlelték a füstöt. A városlőd-kislődi állomáson külön vágányra terelték a vonatot, ott az a személyvonatok forgalmát nem zavarja, ezért a menetrendben nem okoz késést.

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Tízévesek a GYSEV első Flirtjei

iho/vasút   ·   2023.12.05. 15:00

Az első Stadler-motorvonat 2013. december 6-án állt forgalomba a zöld-sárgáknál a Sopron–Szombathely–Szentgotthárd vasútvonal korszerűsítésének részeként. A flotta azóta húsz szerelvényt számol.