Tatabánya: Ön nyert!

MTI/iho   ·   2016.07.07. 16:13

A tatabányai önkormányzat 108 millió forint önerőt biztosít a fejlesztéshez, amely uniós forrásból valósul meg. Az új kerékpárútszakasz a bánhidai városrészt köti be a tatabányai kerékpárút-hálózatba. A 2018 nyaráig megvalósuló beruházás keretében körforgalommá építenek át egy bonyolult vonalvezetésű, balesetveszélyes kereszteződést, valamint új utcát nyitnak két nagy forgalmú út között.

Tatabánya és Tata térségében az elmúlt három évben mintegy huszonöt kilométeres hosszúságban épültek kerékpárutak. Tatabányán a város hosszában vezetett útvonalak mellett az ipari park üzemeit is bekötötték a hálózatba. A megyeszékhelyről Tata érintésével, az Által-ér völgyében a 16 kilométerre fekvő Dunaalmásig is épült kerékpárút, részben természetvédelmi területen.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közút Autóbuszközlekedés

Advent második vasárnapján kezd kétnapos sztrájkba a Volánbusznál a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet

iho/közút   ·   2023.12.08. 09:00

A Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet – arra hivatkozva, hogy 2024-re még nem született bérfejlesztési ajánlat – advent december 10-ére és az azt követő hétfőre, december 11-ére munkabeszüntetést hirdetett a Volánbusznál. A vállalatnál működő közel húsz érdekképviseletből eddig egyik sem jelezte csatlakozási szándékát a munkabeszüntetéshez.