Tavaly 55 vonat haladta meg a tilos jelzést Belgiumban

MTI/iho   ·   2018.01.05. 16:45

A belgiumi vasútvonalakon közlekedő évi mintegy 1,3 millió vonat közül tavaly 55 haladt át tilos jelzésen, ami hozzávetőlegesen negyven százalékos javulást jelent a 2016-ban észlelt 91 szabálytalansághoz képest.

A belga állami vasúttársaság, az SNCB üzemeltetésében közlekedő személyvonatok, illetve a London, Párizs, Amszterdam viszonylatában közlekedő nagysebességű Thalys és Eurostar szerelvények 24 alkalommal hagyták figyelmen kívül a „Megállj” jelzést, ugyanez a szám 2016-ban elérte az ötvenet. Tehervonatok tizenháromszor haladták meg a jelzőn látható vörös fényt, ami ugyancsak javulást jelent a 2016-ban regisztrált tizenkilenchez képest. A felújítási munkálatokat végző szolgálati menetek is csökkentették a jelzést figyelmen kívül hagyó szabálytalanságaik számát: 2017-ben 18, míg az azt megelőző évben 22 ilyen esetet jegyeztek fel.

A belga vasúti infrastruktúrát üzemeltető Infrabel szerint nem minden eset tartozik automatikusan a veszélyes kategóriába. Az említett 55 szabálytalanságból mindössze 19 volt olyan, amely „elérte a valódi veszélyt jelentő besorolást” (szembemenesztés, utolérés, oldalirányú veszélyeztetés, és így tovább). A rendkívüli esetek fő okai között az emberi mulasztást említette a vállalat.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Kapcsolódó hírek