Tehervonatok ütköztek Texasban

iho/vasút   ·   2016.06.29. 13:45
400px_texascsatt

A helyi idő szerint kedden reggel, az Amarillótól körülbelül huszonhét kilométerre bekövetkezett baleset során a Burlington Northern and Santa Fe (BNSF) vasúttársaság két intermodális konténervonata kisiklott, a vontató mozdonyok kigyulladtak – erősítették meg a hírt a Szövetségi Vasútügyi Hivatal nyomozói. A Fox News értesülései szerint a balesetben érintett négy dolgozó közül csak egyet találtak meg, őt a mentők stabil állapotban szállították egy közeli kórházba.

Két konténerszállító tehervonat ütközött frontálisan Texasban. A mozdonyok kigyulladtak

A vasúttársaság szerint az S-LACLPC1-26 és a Q-CHISBD6-27 számú tehervonatok kerültek szemből ugyanarra a vágányra. Az esetet a Szövetségi Vasútügyi Hivatal és a nemzeti Közlekedési Hatóság is vizsgálja. A baleset helyszíne a BNSF a nyugati parti Dél-Kaliforniát az Egyesült Államok északkeleti részén található Chicagóval összekötő, első osztályú besorolású, korábbi nevén „Santa Fe Déli transzkontinentális” vonalán található. A Trains Magazine képeket és videót is közölt az esetről.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek