Teljesen megújul jövőre a MOL Bubi

iho/zöldút   ·   2020.05.29. 16:00
bubi_kis

A főváros és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) május 28-ai döntése értelmében 2021-ben teljesen megújul a közösségi kerékpár-szolgáltatói rendszer. A cél az, hogy a fejlesztéseknek köszönhetően Budapesten még többen kerékpározzanak és a MOL Bubi a főváros közösségi közlekedésének ténylegesen részévé váljon.

A MOL Bubi 2014-es bevezetése alapjaiban járult hozzá a kerékpározás mint a városi közlekedési forma népszerűsítéséhez és elfogadtatásához. Máig 2071 almazöld kerékpár állt forgalomba a város 157 különböző pontján. Március 15-től átmenetileg jelképes, havi száz forintos összegért lehet használni a fővárosi közbringarendszert. A döntésnek köszönhetően az utóbbi hónapokban javultak a mutatók, mára a MOL Bubi regisztrált felhasználóinak száma átlépte a százezret. Bár a járványveszély miatt drasztikusan visszaesett a forgalom Budapesten, még ennek ellenére is jelentősen többen bubiztak, ami azt bizonyítja, hogy van igény a városi kerékpározásra.

Teljesen megújul 2021 során a MOL Bubi

A rendszer elindulása óta eltelt idő jelentős tapasztalattal szolgált, és figyelembe véve a felhasználói visszajelzéseket, a BKK készen áll arra, hogy a MOL Bubi új szintre lépjen. A cél az üzemeltetési költségek csökkentése mellett az elmúlt hónapok javuló tendenciáinak állandósítása, továbbá a felhasználói élménynek és a MOL Bubi működtetési környezetének tartós javulása. A BKK és a főváros együtt ezért úgy döntött, hogy a hosszú távú célok elérése és a költséghatékonyság érdekében új alapokra helyezi a közbringarendszer üzemeltetését 2021-től. A fejlesztési szándékot a névadó szponzor MOL is üdvözölte, a cég továbbra is aktív partnere kíván lenni a budapesti közbringarendszernek.

A MOL Bubi a következő hónapokban átfogó technológiai megújításon megy majd keresztül. A tervek szerint 2021-től új applikáció támogatná a bérlést, a műszaki fejlesztések során az eddigi szivacstömlős helyett fújt gumi és okoslakat kerülne a kerékpárokra. Mindemellett a szolgáltatás díjrendszere is teljes egészében megújulna annak érdekben, hogy a közösségi közlekedési bérlettel rendelkezők különleges kedvezménnyel vehessék igénybe a szolgáltatást.

A MOL Bubi nagy értékkel bír a fővárosiak számára. Budapest városvezetésének és a BKK-nak eltökélt szándéka, hogy a közösségi közlekedés részarányának növekedése mellett a kerékpáros közlekedés is népszerűbbé váljon. Sőt, ez utóbbi a közösségi közlekedés integráns része legyen, azaz a különböző közlekedési módok kombinálása során, miközben az utasok átszállnak egyik járműről a másikra, a MOL Bubi is versenyképes választásként szolgáljon.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek