Teljesen villamosítottá válik a tiroli vasúthálózat

iho/vasút   ·   2019.03.27. 09:00
400px_obb_vils_tirol_villamositas

Ausztria Tirol tartományában az Osztrák Szövetségi Vasút (ÖBB) 459 kilométernyi vasúthálózatot használ, amely szinte teljes mértékben, kilencvenhét százalékban villamos üzemű. Mindössze egy nyúlfarknyi szakaszon, a Reutte és a németországi Kempten közötti vonal Reutte és a német határnál fekvő Schönbichl in Tirol közötti részén nem zizeg a 15 kilovolt 16,7 hertzes váltakozó áramú betáplálás. Az ÖBB vasúti infrastruktúra-kezelő ága azonban a napokban bejelentette: év végére ezen a 14,4 kilométeren is elkészül a villamosítás.

A sárgával jelölt Reutte–Schönbichl szakasz villamosításával a teljes tiroli vasúthálózat felett dót fog feszülni az év végére

A beruházás során körülbelül háromszáz felsővezetéktartó oszlopot és ezer szigetelőt telepítenek, valamint 15,9 kilométernyi drótot húznak ki. Vils állomásnál szakaszolókapcsolót hoznak létre. A fejlesztéssel tovább csökkenhet a Németország Bajorország szövetségi tartományának déli részét, valamint Ausztria egy kis szegletét magába foglaló Allgäu régió dízeles szigetüzeme.

A munkálatok jelentős részét a forgalom zavarása nélkül hajtják majd végre, mindössze kétszer kell vágányzárat elrendelni. Az első időszak jelenleg is zajlik: március 16-án kezdődött és április 26-áig tart. Őszig ismét zavartalanul közlekedhetnek a vonatok, aztán szeptember 14-e és november 3-a között kell majd megint pótlóbuszokra szállni – jelenti a Railway Gazette.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek