Állomásfelújítás Vácon: dolgoznak serényen

Szever Dániel   ·   2013.09.24. 13:15
CSC_9719

Néhány nappal ezelőtti látogatásunk során már számtalan fázisát megfigyelhettük a 2013 májusa óta tartó felújításnak. Szeptember 16-áig az utasok még csak kívülállóként szemlélhették a munkafolyamatokat, de a mai álláspont szerint november 22-éig tartó vonatpótló autóbuszozás, illetve a Gödön forduló vonatok számukra is sok bonyodalmat sejtetnek. A Vác-Alsóváros és Kisvác között forgó buszjáratok mellett a vonatforgalom sem szünetel a mentesített szakaszokon, de a gyors előrehaladás érdekében elengedhetetlen a forgalom csökkentése, ami természetesen kétoldalú dolog: negatív hatásait korábbi cikkünkben már részleteztük.

Vonatpótló busz Vácon, a Galcsek utcai megállóhelynél<br>A képekre kattintva galéria nyílik<br>(a felvételeket a szerző készítette)</br>

Veresegyház felől közeledve amennyiben Alsóvároson vonatra szállás a néhány kilométerre lévő Vác bejáratáig, akkor azt tapasztaljuk, ezen a rövid szakaszon is érdekes munkaterület mellett haladunk el: nyomvonal-korrekció zajlik. A felépítmény csak méterekkel kerül távolabb – a Duna felé.

A nyomvonal-korrekció helyén már megfigyelhető az új vágány is

Egyelőre Vácra érkezve sem látni annak akadályát, hogy az állomás, és a hozzá kapcsolódó létesítmények felújítási projektje a tervezett, 2015 júniusára eső határidőre elkészüljön. Raktárépületének bontásával párhuzamosan a 6-9. számú vágányok teljes hosszúságban fel vannak szedve. Nyilvánvalóan először ezeket fogják átadni, hogy a jelenleg is utasforgalom által használt, további vágányok jövőbeni felújításáig legyen hol fogadni a szerelvényeket.

A pótlóbuszok érthető módon nem jönnek be az állomás épületéig, Galcsek utcai megállóhelyüket körülbelül két perces gyaloglás választja el innen.

Szokatlan kihaltság, és a felszedett vágányok (6-9.) Vácon

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek