TGV-siklás Marseille-ben

iho/vasút   ·   2018.08.26. 08:00
tgv_siklas_marseille_kislid

A 6145-ös, Párizsból Marseille-be tartó TGV-járat pénteken este lépett le a sínekről Marseille Saint Charles pályaudvar bejárati váltókörzetében. A vonaton 350 utas tartózkodott, a vonat sebessége huszonhét kilométer per óra volt, ennek köszönhetően sem az utasokból, sem a személyzetből nem sérült meg senki.

Siklott TGV-szerelvény a pályaudvar bejáratánál (képek forrása: twitter)

Az utasokat rögtön az SNCF munkatársai vették szárnyaik alá és bekísérték őket a pályaudvarra, a pályaudvar a forgalmat még aznap este ismét fel tudta venni. A szerelvény utolsó hét kocsija és a hátsó hajtófej hagyta el a vágányokat.

A baleset oka egyelőre ismeretlen, a vizsgálatok folynak. A siklott vonat által elzárt vágányok még néhány napig használaton kívül maradnak, a vonat kiemelése a vágányok közül ugyanis előreláthatóan több napot fog igénybe venni. A leszűrhető információk alapján az állomás személyzete azzal számol, hogy csak a jövő hét péntek reggelére szabadíthatóak fel az érintett vágányok és normalizálódhat a helyzet az állomáson.

TGV-Duplex volt az érintett vonat

A korlátozás az Aubagne, Aix-en-Provence és Miramas felé közlekedő regionális TER-járatokat érinti leginkább, ezeknél az ütemes menetrend sérül, minden második vonat ideiglenes menetrend alapján közlekedik, pótlóbuszokat is be kellett vetni. A Toulon és Nizza felé vezető parti fővonal forgalmát nem érinti a baleset. Az SNCF számításai szerint százezer potenciális utasnak okoz az esemény kényelmetlenséget.

TGV-szerelvény legutóbb 2015-ben szenvedett balesetet Franciaországban. A Párizsból Strasbourg felé tartó vonat kevéssel Strasbourg előtt siklott ki, több mint 240-es tempónál, a baleset tizenegy halálos áldozatot követelt. A legutolsó vasúti baleset június 12-én történt az SNCF hálózatán, akkor a párizsi RER B-vonalán siklott ki egy vonat a heves esőzések miatt alámosott pályán, hét könnyebb sérült volt az eredmény.

Orvosi részletfotó

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek