Tisza-tavi életképek

Vörös Attila   ·   2021.06.23. 18:00
20061_T20V5593_210617_

Hova menjünk nyaralni? Ahol jó a víz, finom a hal és sok a jó vonat!

A Tisza-tónál ez mind megvan, tökéletes célpont ez a vasútbarátoknak. A tavat átszelő Füzesabony–Debrecen (108-as) vasútvonalon kétórás ütemben járnak a csörgős személyvonatok, nemrég pedig egy plusz járatot is bevezettek: május elsejétől hétvégente, május 22-étől pedig már minden nap jár a közvetlen Budapest–Tiszafüred járat. A vonat hétköznapokon általában három, a hétvége közeledtével négy, bicikliszállításra is alkalmas kocsival közlekedik – természetesen szintén M41-es vontatással.

A tavat érintő két mellékvonalon (102, 103) bézés szerelvények járnak, érdekesség, hogy itt is lő a vasúttársaság a bicajos forgalomra a börtön-Bézék bevetésével.

Tisza-tó Expresszvonat robog Poroszló és Tiszafüred között négy kocsival. A képre kattintva galéria nyílik Vörös Attila fotóiból!

A hangulatos 108-as vonalon a debreceni BMW gyár építése miatt Balmazújváros és Debrecen közt idén is vágányzár van. Az építkezéshez kapcsolódóan azonban anyagvonatok járnak: pár hét kihagyás után június közepén újraindult a Tállya–Macs ipari park kőforda. A tehervonatokat a V-Híd közlekedteti a saját vagy a Starttól bérelt Szergejével. A 108-ason egyébként elég ritka a teherforgalom, fővonali vágányzárakkor szoktak a vasútvállalatok inkább ide fanyalodni. A kővonatok miatt viszont most napi szinten van mozgás.

A V-Híd 151-es Szergeje dübörög a naplementében Debrecen felé tartó rakott kővonatával

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek