Tíz év alatt negyvenezer Crossway

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2019.08.31. 15:15
Crossway_01

Az autóbuszokat gyártó Iveco Bus csehországi, Vysoké Mýto városban lévő gyára a napokban átadta a 40 ezredik sorozatszámú Iveco Crossway járművet. Az autóbuszt az Arriva vette át, a busz a Prágai Integrált Közlekedés hálózatán közlekedik majd. A Iveco Bus tíz évvel ezelőtt kezdte meg a Crossway típusú helyközi járatok kiszolgálására alkalmas autóbuszok gyártását.

fotó: Iveco Bus

A Crossway termékcsaládot főleg a helyközi és városi közlekedésre tervezték, kétféle kivitelezésben – alacsonypadlós (low entry) és magaspadlós (normal floor) – gyártják, létezik gázolaj üzemű, valamint gázüzemű változat is. A Crossway autóbuszok főleg Franciaországban, Olaszországban, Németországban a legelterjedtebbek, de több kelet-európai országban is van belőlük. Az Iveco Crossway díjat nyert például az International Bus & Coach Award 2017 vagy a Sustainable Bus of the Year 2018 versenyen is. A negyvenezredik Crossway egy 14,5 méter hosszú, alacsonypadlós, Cursor 9-es motorral ellátott autóbusz.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közút Autóbuszközlekedés

Itt a bajai busz! De csak kártya van nálam... Nem gond!

iho/közút   ·   2023.01.27. 09:00

Pilot jelleggel elsőként a Budapest–Baja vonalon közlekedő egyes járatok fedélzetén lesz lehetőség bankkártyás jegy- és bérletvásárlásra a Volánbusznál. A közlekedési társaság január 30-ától február 26-áig tíz autóbuszon vizsgálja a kártyás fizetést lehetővé tevő fedélzeti eszközöket.