Tíz új csuklós Mercedes-Benz Conectóval frissül a debreceni buszpark

MTI/iho   ·   2024.01.04. 15:00
dkv_uj_mercedesek

A debreceni helyi közlekedési társaság autóbuszflottája 2024 végére teljesen megújul.

Debrecen polgármestere, Papp László (Fidesz-KDNP) a DKV Közlekedési Zrt. telephelyén felsorakoztatott új járművek előtt tartott tájékoztatón elmondta: a flottacsere 2022 januárjában kezdődött, azóta 69 szóló Mercedes-Benz Conecto III típusú (AA-ML-401–445 rendszámmező) buszt, hat Mercedes-Benz Conecto III G típusú, alacsonypadlós, csuklós autóbuszt (SZS-605–607, AA-DR-608–610) valamint tizenkét elektromos Mercedes-Benz eCitarót helyeztek üzembe. A csütörtökön átadott tíz csuklós buszt (AE-BE-611, AE-HC-612–620) év végéig további harminc követi, ezzel teljes lesz a flottacsere, és a Debrecenben közlekedő autóbuszok átlagéletkora három év alá csökken.

Az új autóbuszok fogyasztása több mint húsz százalékkal alacsonyabb, mint a korábbi Volvo-buszoké volt, az Euro6-os motorral szerelt kocsik kevesebb károsanyagot is bocsátanak ki, mint elődeik.

Tóth Szabolcs, a DKV Zrt. vezérigazgatója arról beszélt, hogy az üzembe helyezett négyajtós, 18 méteres buszok klimatizáltak, ingyenes wifivel, valamint külső-belső akusztikus utastájékoztató rendszerrel vannak felszerelve. A járművek tágas belső térrel, 114 álló- és 39 ülőhellyel, valamint egy mozgáskorlátozott hellyel rendelkeznek. A 109 dízelmeghajtású szóló és csuklós buszt az Inter-Ten-ker Zrt.-től bérlik, a tizenkét elektromos busz 2,4 milliárd forintba került, a forrás hatvan százalékát pályázaton nyerték el.

Az átadón elhangzott: 2022-ben 76 millió, 2023-ban 77 millió utas vette igénybe a közösségi közlekedést Debrecenben, az idén további utasszám-növekedésre számítanak.

(Nyitóképünkön a legújabb debreceni Mercedesek. Kép forrása: DKV Debreceni Közlekedési Zrt. Facecook-oldala)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek