Tíz új Traxxot vesz a ČD Cargo

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2018.08.11. 12:00
CDC_01

Jelentős vontatási járműpark modernizálás várható a cseh tehervasútnál. A ČD Cargo vezetősége tíz új Traxx MS3 típusú villamos mozdony megvásárlása mellett döntött a Bombardiertől. A vállalat az üzlet értékét nem hozta nyilvánosságra, de köztudott, hogy egy ilyen mozdony ára több mit 3 millió euró. A ČD Cargo opcionálisan további negyven Traxxot hívhat le a jövőben. A nagy megrendelésnek köszönhetően talán egy kis árengedményt is kaptak.

fotó: ČD Cargo

A korszerű többáramnemű mozdonyok 2019 és 2020-ban érkeznek fokozatosan a megrendelőhöz. A gépek Csehországon kívül a szomszédos országokban és hazánkban is közlekedhetnek majd. Nem kizárt, hogy a teherszállító vállalat Horvátországban és Szlovéniában is beveti a gépeket. Még mielőtt azonban megérkeznek a traxxok, addig négy további Siemens Vectron is érkezik a ČD Cargóhoz, ezeket az év végére, vagy a jövő év elejére várják, s a ,ár meglévő nyolc vectron-flottát egészítik ki.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek