Tizedik szóló troliját rakta össze az SZKT

iho/közút   ·   2021.04.29. 19:45
20210429-DSC_7950

Ezúttal egy Škoda autóbusz született újjá, korábban Lengyelországból vásárolt Solarisokat is felújítottak.

A T-815-ös trolibusz elkészülésével 2017 óta összesen tíz klímás, alacsonypadlós szóló trolibuszt tudott forgalomba állítani a Szegedi Közlekedési Társaság. Kétféle „donorral” dolgoztak:

  • még befejezetlen Škoda 21AB járműtestek felújításával, illetve trolibusszá történő átépítésével,
  • valamint Solaris Trollino 12AC típusú alacsonypadlós trolibuszok felújításával; ezeket Chomutovból vásárolták meg.

(fotók: szeged.hu/Iványi Aurél)

Valamennyi jármű korszerű, energiatakarékos hajtásrendszerrel rendelkezik, akadálymentes alacsonypadlós kivitelű rámpát is beépítettek, így a kerekesszékesek is be tudnak szállni. A tíz trolibusz mindegyike Szegeden kapott utastéri légkondicionáló berendezést. A járművek tartozéka a korszerű utastájékoztató berendezés, és a fedélzeti bankkártyás jegyautomata is. A felújított tíz járműre összesen 772 millió forintot fordított a Szegedi Közlekedési Társaság.

A 815-ös troli (elvileg) közlekedési piros színű, az átépített Mercedes Citaro trolik hajtásrendszeréhez hasonlít kísértetiesen a hajtásrendszere; ez azért is érdekes, mert a Solarisoknak másfajta, Cegelec aszinkron hajtásrendszere van.

Már tavaly össze akarták rakni a Csáky-telepen a járművet, de a koronavírus-járvány ebbe a munkába is beleszólt.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek