Tizenkét vadonatúj EffiShuntert vesz a Cseh Vasutak

iho   ·   2017.07.24. 16:15
00kicsi

A gyártó CZ Loko igen széles termékpalettát kínál tolató és vonali dízelekből: az EffiShunter 1600 a legnagyobb, a maga hat tengelyével, a 300-as inkább egyfajta (funkcióját és méreteit tekintve mindenképp) modern Mazsolának tűnik.

A CZ Loko törpéje, az EffiShunter 300 (forrás: ČD)

A České Dráhy a napokban írta alá a szerződést a CZ Lokóval a kéttengelyes dízel-elektromos mozdonyok beszerzésére. A fürge kis törpék legnagyobb sebessége hatvan kilométer per óra, és egy 328 kilowattos CAT C13 gép dohog bennük. A 36 tonnás mozdonyok indító vonóereje 124 kilonewton. A legmodernebb elvárásoknak megfelelően digitális műszerekkel, online fedélzeti diagnosztikával szerelték fel őket.

A Cseh Vasutak számozási rendszere szerint a 794-es sorozatba tartozó, tizenkét mozdony ára közel 234 millió cseh korona (9,2 millió euró, 2,9 milliárd forint), szolgálatba 2019 februárjától állnak majd – olvastuk a České Dráhy hírlevelében.

Egy nem teljesen komoly kérdésünk azért maradt még: ha a nagytestvér a Csillagromboló, a kicsi vajon mi lesz, TIE-vadász? Az EffiShunter 1600-asról az augusztus elején megjelenő új Indóházban olvashatunk majd.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek