Több mint kétszáz busz érkezik jövőre Budapestre

iho   ·   2014.11.11. 18:45
00kicsi

A fővárosi buszflotta 2015 májusától összesen mintegy kétszáz, MAN Lion's City A21 és Mercedes Conecto G típusú busszal bővül, az új járműveket a VT Arriva üzemelteti majd. A beszerzés 82 szóló MAN és 132 csuklós Mercedes autóbuszt jelent Budapestnek, ezen kívül opcionálisan még 45 jármű hívható le. A végig alacsonypadlós, klimatizált, Euro 6-os motorral felszerelt buszok forgalomba állásával hetven százalékra nő az akadálymentes kocsik száma.

(forrás: BKK)

A tendert 2013 októberében írták ki, a legalacsonyabb árú ajánlatot a VT Arriva tette, 742 forint/kilométer (szóló busz), illetve 885 forint/kilométer (csuklós busz) szolgáltatási áron, ez alacsonyabb a BKK–Volánbusz agglomerációs járatokra szóló tenderének győztes árainál is. A BKK és a VT Arriva közti szerződésnek megfelelően a buszok 2015 májusától folyamatosan állnak forgalomba Budapest déli területein, Nagytéténytől Rákosmentéig – áll a BKK sajtóközleményében.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek