Többen megsérültek egy vasúti balesetben Csornán

MTI   ·   2012.02.19. 11:43

A Szombathelyről és a Sopronból Budapestre közlekedő intercity kocsikat a csornai állomáson kapcsolják össze. Csaknem tucatnyian sérültek meg könnyebben, amikor a három soproni kocsit toló mozdony későn fékezett, így a két vonatrész egyesítés közben összeütközött vasárnap délelőtt a csornai vasútállomáson. A sérüléseket az okozta, hogy az utasok elestek, illetve lezuhantak az ülésekről.

A tizenegy könnyű sérült közül nyolcat a helyszínen láttak el, hármat megfigyelésre a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházba szállítottak a mentők – közölte a GYSEV szóvivője. Rázó László elmondta: egyelőre nem tudni, hogy műszaki hiba vagy emberi mulasztás okozta a balesetet.

Tájékoztatása szerint a két összekapcsolandó vonat közül az egyiket toló mozdony későn fékezett, és a szerelvény 10-15 kilométeres sebességgel a másiknak csapódott. Kevéssel 10 óra előtt történt baleset, az utasokat egy háromnegyed tizenegykor induló vonat szállította tovább.

A GYSEV Zrt. azonnal megkezdte a vizsgálatot.

A vonat egyik utasának közlése szerint a mentők többekkel nyilatkozatot írattak alá arról, hogy saját felelősségükre utaznak tovább.

Kapcsolódó hírek