Tovább nő a közbringarendszer

iho/zöldút   ·   2015.05.10. 19:20
bubik20150510_0

A tavaly befolyt csaknem 180 millió forint kötbért a BKK a közbringarendszer fejlesztésére fordítja, és bővíti a szolgáltatással lefedett területet. A tervezett gyűjtőállomások helyszíneit a BKK a kerületi önkormányzatokkal történő egyeztetéseket követően, valamint a MOL Bubi Facebook-oldalán a felhasználók javaslatait, észrevételeit figyelembe véve jelölte ki. A szükséges engedélyek birtokában a vállalkozó elkezdte azok telepítését. Egy gyűjtőállomás magántőke bevonásával, a Futureal Csoport támogatásával épül a Corvin sétányon. Mind a 22 új gyűjtőállomásra olyan terminált telepít a BKK, amelyen keresztül az alkalmi felhasználók is tudnak regisztrálni és jegyet vásárolni. Névadó szponzorként a MOL évi 122 millió forinttal támogatja a rendszer működését.

Két kerékre fel!

A MOL Bubi rendszer tíz kerületben lévő 76 gyűjtőállomását és az 1100 zöld biciklit további 22 gyűjtőállomás és 50 kerékpár követi az I., II., VI., VIII., IX., XI., XII. és a XIII. kerületben. Áprilisban és májusban eddig a II. kerületben a Millenárisnál és a Fény utcai piacnál, a VI. kerületben a Podmaniczky utcában, a VIII. kerületben a Horváth Mihály téren és a II. János Pál pápa téren, a XI. kerületben a Kosztolányi Dezső téren, az Újbuda-központnál, a Bertalan Lajos utca és a Stoczek József utca sarkán, a Villányi út–Karolina út kereszteződésben, míg a XII. kerületben a BAH-csomópontnál kerültek ki az új gyűjtőállomások. Ezen felül MOL Bubi gyűjtőállomást épít a kivitelező az Alkotás utca és a Márvány utca sarkán, valamint a Kertészeti Egyetemnél, a Horváth-kertben (a Krisztina körút és az Alagút utca kereszteződénél), a Császár-Komjádi uszodánál, a Margit körútnál a Tölgyfa utcában, a Mechwart ligetnél a Szász Károly utcában, továbbá a Váci úton a Bulcsú utcai, valamint a Váci úton a Dráva utcai kereszteződésnél. A további három gyűjtőállomás helyszínét az érintett kerületi önkormányzatokkal egyeztetve a hetekben véglegesítik, ezt követően ezeken a helyszíneken is indulhat a kivitelezés. Az összes új gyűjtőállomást és bringákat várhatóan nyár elején vehetik igénybe a közbringarendszer használói.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek