Tovább nyúlik az elkerülő út Gyöngyösnél

iho/közút   ·   2019.07.16. 16:20
gyongyos_terkep0

A tervezési szerződés nettó értéke 64 millió 900 ezer forint. A projekt hazai költségvetési forrásból valósul meg. A tervezést elindító kooperációt 2019. július 15-én tartották Gyöngyösön. A Gyöngyös nyugati elkerülő első üteme a Magyar Közút Kht. beruházásaként 2006 decemberében elkészült. A második ütem megépítésére ekkor nem került sor. A 2,99 kilométer hosszú, első szakasz jelenleg nem része az országos közúthálózatnak, önkormányzati útként funkcionál. A NIF Zrt. 2018 áprilisában kapta meg a feladatot a második ütem előkészítésére a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól. A projekt műszaki tartalma 1,6 kilométer hosszú 2×1 sávos út kialakítása, két patakhíd, egy körforgalom és a 3-as főúti csomópont megépítése. A tervező feladata a második ütem kiviteli terveinek elkészítése és az azokra vonatkozó jóváhagyások, engedélyek megszerzése.

A projekt részeként elő kell készíteni az első ütem és néhány városi – jelenleg az országos közút hálózat részét képező – út (Vachott Sándor, Szent Bertalan, Kossuth Lajos és Petőfi Sándor utcák) felújítását is. Ezek az útszakaszok, az elkerülő út forgalomba helyezése után átadásra kerülnek az Önkormányzatnak. Az előkészítés során további feladat a környezetvédelmi hozzájárulás megszerzése az elkerülő út egészére vonatkozóan.

A munka az engedélyezési tervek elkészítésével kezdődik. A geodéziai felmérések már folyamatban vannak. A tervek elkészítésének és az építési engedély megszerzésének szerződésben rögzített határideje: 2020. június 27.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek