Továbbra is partnerségben a Rail Cargo Group és a Voestalpine

iho/vasút   ·   2017.04.14. 13:45
400px_obb_taurus

A megbízás értelmében a Rail Cargo Group (RCG) évente 8,6 millió tonna nyersanyagot és készterméket szállíthat. A felek között eddig érvényben lévő megállapodás márciusban járt le, ezt hosszabbították meg három esztendővel, valamint ki is bővítették a szolgáltatási spektrumot.

A szerződés értelmében az RCG a Voestalpine linzi és leobeni/donawitzi üzemeihez nyersanyagot szállíthat, továbbá a Linzben készült termékeket is fuvarozhatja. A teherfuvarozó cég továbbra is tőkét invesztál a szállítási rendszer egyes részeinek, például a kirakodásnak az optimalizálásába. Az RCG a Voestalpine szakértőivel együttműködve dolgozik majd tehervagonok tervezésén és építésén, valamint a vasúti ágazat új európai szabványainak kifejlesztésén.

Az osztrák Voestalpine újabb három évvel hosszabbított meg logisztikai partnerségét az ÖBB-leány Rail Cargo Grouppal

A Voestalpine-csoport továbbra is hisz a Rail Cargo Group szakértelmében és megbízhatóságában. Az új megállapodás értelmében a logisztikai vállalat nagyobb mennyiségben szállíthat a Voestalpine Rohstoffbeschaffung GmbH (nyersanyagbeszerzés), valamint annak logisztikai leányvállalata, a Logistik Service GmbH (LogServ) számára. A fuvarok egy része a vasúti és közúti fuvarozás kombinációját is magába foglalja.

A csoport acélt és egyéb fémeket felhasználó, magas minőségű termékeinek, valamint rendszermegoldásainak köszönhetően a Voestalpine az európai autó- és háztartásigép-ipar, valamint a nemzetközi olaj- és gázipar kulcsfontosságú partnerének számít. A Voestalpine világelső a kitérők és speciális sínek gyártásában, valamint az eszközökhöz és egyedi profilokhoz szükséges acél előállítása terén is. A csoport a 2015–2016-os pénzügyi évet 11,1 milliárd eurós forgalommal zárta, 1,6 milliárd eurós üzemi eredményt (EBITDA) elérve. A vállalat összesen 48 ezer 500 főt alkalmaz a világ számos pontján, akiknek 14,5 százaléka a cég részvényese – jelenti a Logistik Express.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek