Trakcióváltás a csokin

Vörös Attila   ·   2020.09.30. 18:00
9804_T20V4341_200930_

A fővárosi iparvágányok nagy részén és Vácon mostantól startos Bobó helyett az RCH saját dízelei dolgoznak.

A szerencsések már több hete láthatták a budapesti iparvágányokon megjelenő 2068-as dízelgépeket. A Rail Cargo Hungaria mozdonyai típus- és állomásismereti utakat tettek meg annak érdekében, hogy októbertől gond nélkül vehessék át a csomóponti kiszolgáló tehervonatok (vasutasul: csokik) továbbítását. A jövőben a következő csokikon lehet 2068-as gépeket látni a megszokott startos mozdonyok helyett:

  • Budaörs: remot Bobót váltanak
  • Háros, Nagytétény, Nagytétény-Diósd: Csörgőt váltanak
  • Rákos, Angyalföld: remot Bobót váltanak
  • Rákospalota-Újpest: remot Bobót váltanak
  • Vác: Szergejt váltanak szinkron 2068-assal

A soroksári út rendezői csokin egyelőre marad a remot Bobó, így a csepeli iparban még találkozhatunk startos mozdonnyal.

Talán hétfőn járt utoljára Bobó az angyalföldi Sanofi-iparvágányon. Két vagon sósavat hozott a gyógyszergyárba (képek: Vörös Attila)

Információink szerint a start tervezett leváltása október elsejétől lett volna esedékes, de az RCH az egyes csokikon próba gyanánt már a héten bevetette a 2068-as dízeleket. Szeptember utolsó hetében szolgált már Vácon, Budaörsön és a tétényi tolatóson is kargós gép, szerdán pedig Rákoson és Angyalföldön debütált élesben a 2068 057-es mozdony.

Szerdán már az RCH gépe szolgálta ki az üzemet

Információink szerint a felszabaduló 400-as Bobókból kerül majd néhány Hatvanba. A hatvani fűtőház folyamatosan dízel tolató hiányában küzd, sokszor Szergejt kell küldeni a kétkocsis tolatósra, Púpost az egykocsis személyvonatra. A Bobó ideális lehet a 81-es és a 82-es vonal helyi teherforgalmára, Salgótarjánba és Jászberénybe. Cserébe viszont a Púposok végleg elkerülnek innen, a 235-öst márkorábban Celldömölkre vitték, a 224-esre sem lesz már szükség, ha tényleg jönnek a Bobók. A startos Púposok megjelenésére innentől várhatóan már csak a retró hétvégéken számíthatunk – hacsak nem a záhonyi iparosokat látogatjuk meg.

Az alábbi képeken az első 2068-assal továbbított rákosi csoki látható munka közben.

Kargós gyorsteher és tolatást végző csoki találkozása Rákoson

 

Hat üres East húztak be az Ereco vastelepre

 

 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek